قرص هفته(طب سنتی)
عسل طبيعي ، عسل غير طبيعي ، عسل تقلبي
منبع: چرا عسل 24
در كشور ما به علت محدود بودن منابع شهد در بيشتر نقاط كشور و عدم امكان استفاده زنبورداران از بيشتر منابع شهد باغ ها و مزارع عسل خيز ، حتي در فصول بهار و تابستان مجبورند براي توليد عسل قابل فروش به دلايل اقتصادي ، از تغذيه مكمل شربت شكر استفاده كنند ؛ در غير اينصورت در بيشتر نقاط كشور ، ميانگين توليد عسل طبيعي هر كندو كمتر از 10 كيلو خواهد بود كه چنين توليدي با قيمتي كه مردم حاضرند براي عسل بپردازند ، براي زنبوردار اقتصادي و ممكن نخواهد بود .

تقلبي و تقلبات در عسل چيست :
در حالت كلي عسل تهيه شده از مواد قندي و قند هاي اينورت كه زنبور عسل هيچ گونه نقشي در جمع آوري آن نداشته باشد ، و افزودن هر ماده ديگر اعم از مواد قندي و انواع اسانسها ، رنگها و انواع نگه دارنده ها به عسل ، جزء تقلبات محسوب ميشود و ارزش آن در مقايسه با عسل صفر است .
برای مصرف کننده نهایی بهترین و مطمئن ترین راه خرید عسل طبیعی خرید از منبع مورد اعتماد می باشد.
يكي از راه هاي تشخيص عسل از عسل تقلبي شكرك زدن آن است ، اين تصور كه عسل تقلبي در شرايط سرما و در طول مدت نگه داري شكرك ميزند كاملا اشتباه بوده و اين شرايط براي عسل هاي طبيعي صادق است چرا كه در مدت نگه داري و در مجاورت سرما ، با كاهش رطوبت و ايجاد بلور هاي منظم قندي در نتيجه وجود آنزيمهاي افزوده توسط زنبور عسل ( دياستاز هاي عسل همانند آنزيم اينورتاز ) ، عسل شروع به شكرك زدن ميكند كه درجه سفتي و زمان شروع شكرك زدن به نوع گل و آب و هوايي منطقه دارد ؛ عسل طبيعي و غير طبيعي هر دو در شرايط سرما شكرك ميزنند ، بنابراين جهت تشخيص چنين عسل هايي دقيقترين روش ، آزمايشاتي است كه در آزمايشگاههاي مجهز مواد غذايي و شيميايي روي آن انجام ميگيرد ؛ ولي شناسايي چنين تقلبات براي عموم مردم كه دسترسي به اين آزمايشگاهها را ندارند از لحاظ كمي غير ممكن بوده در مواردي با استفاده از تجربيات و آگاهي داشتن از نوع عطر و طعم عسل از جهت كيفي ميتوان حدس هايي زد . چرا كه عسل داراي عطر و طعم مخصوص به خود است و در تعريف آن چنين بيان ميشود كه عسل داراي عطر و طعم عسل است .
شكرك زدن عسل نه تنها دليل بر تقلبي بودن نيست بلكه بر عكس معرف آن است كه عسل كاملاً سالم بوده ونمی تواند تقلبی باشد و اين بر خلاف تصور غلط در ايران است كه عسل شكرك زده را تقلبي ميدانند.
چرا عسل 24
ویژگی منحصر به فرد عسل طبیعی و عسل 24
1_ به راحتی هضم می شود: مولكول های قند موجود در آن می توانند به راحتی به سایر قندها تبدیل شوند، به همین جهت حتی حساس ترین معده ها نیز می تواند آن را به سادگی هضم كند. بسياري به اين ماده غذايي لقب اكسير طول عمر داده، و معتقدند كه مصرف آن مي تواند طول عمر را افزايش دهد.
2_ منبع بسیار خوبی از آنتی اكسیدان است: نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماریهای قلبی دارد. علاوه بر آنكه غذاي خوبي به شمار مي آيد، مي تواند به عنوان يك داروي مفيد نيز مورد استفاده قرار گيرد.
3_ سطح كالری آن پایین است: در مقایسه با سایر مواد قندی ۴۰% كمتر كالری دارد، هرچند انرژی آن بسیار بالاست، اما به وزن بدن شخص اضافه نمی كند.
4_ به سرعت در خون پخش می شود: وقتی با میزان مناسبی آب مخلوط شود. پس از ۷ دقیقه در جریان خون پخش می شود و با آزادسازی ملكول قند به عملكرد بهتر مغزكه اصلی ترین مصرف كننده قند در بدن است، كمك می كند و مانع بروز خستگی می شود.
5_ در سلامت و ساخت عوامل خونی مؤثر است: بخش مهمی از انرژی مورد نیاز برای این مورد تأمین می كند. به علاوه باعث تمیز شدن خون می شود و جریان خون را تنظیم و آسان می كند و مانع بروز مشكلات عروقی و تصلب شرایین می شود.
6_ قندها دو نوعند:
یک نوع که جذبشان برای بدن سخت است (بدن باید انسولین تولید کنه) و غذای خوبی برای میکروبهاست
نوع دوم قابل جذب و به دور از ذخیره سازی یعنی هضم سریع و بدور ایجاد بار برای معده.
عسل طبیعی از نوع دوم است ... برای همین است که افراد دیابتی و افراد چاق با خیال راحت می توانند آن را مصرف نمایند.
7_ تولید عسل طبیعی بسیار سخت تر و در دوره زمانی بسیار بیشتر از عسل های معمولی و تغذیه شده انجام می شود و عسل طبیعی به هیچ عنوان قیمت تمام شده پایینی ندارد.
8_دیاستاز: آنزیمی که علاوه بر خواص متعدد خاصیت چربی سوزی داره به همین دلیل به افرادی که مشکل قلبی دارند مصرف عسل طبیعی توصیه میشه چون باعث آب شدن چربی درو قلب می شود.
9_در ترکیب عسل طبیعی بیش از 181 ماده مختلف وجود دارد اما اساس عسل از گلوکز،فروکتوز و مونوساکاریدها(قندهای ساده) ساخته شده است یعنی حدود9/99-95 درصد از مواد جامد آن را این قندها تشکیل میدهند .این قندهای ساده در بدن بلافاصله جذب می شوند در حالی که قندهای با مولکول بزرگتر (دی ساکارید ها) مثل قند چقندر یا نیشکر پیش از جذب در خون در روده های باریک تحت تاثیر آنزیمهایی باید به قندهای ساده تجزیه شوند تا جذب شوند.
10_مصرف عسل طبیعی بسیار برای بدن و پوست خوب است بعنوان مثال اگر شخصی به مدت 1 سال عسل طبیعی مصرف نماید هیچ وقت سرما نمی خورد و اگر به پوست صورت مالیده شود از جوش زدن وکک و مک جلوگیری می کند .
11_خواص ضد میکروبی، ضد انگلی، ضد اسهال، تقویت شدید جنسی، تاثیرات بسیار مفید روی پوست صورت و بدن مخصوصا زنان، آرام بخشی روحی و جسمی و... که در قسمت های مختلف سایت از آنان نام برده شده و توضیحات کاملی نیز درج شده بخش دیگری از خواص عسل طبیعی می باشد.
چند ویژگی جالب دیگر که عسل طبیعی دارا می باشد
1_ عسل هرگز فاسد نمی شود، جهت نگهداری احتیاج به یخچال ندارد و می توان در دمای اتاق آن را نگهداری كرد. برای همین است که بعد از مدتی به حالت شکلاتی درآمده و به اصطلاح عامیانه شکرک می زند.
2_ به خاطر میزان بالای فروكتوز ۲۵% شیرین تر از قند است.
3_ در درمان آلرژی های فصلی برای ساكنین مناطقی كه عسل از گلهای همان منطقه به دست آمده است، بسیار مفید است.
4_ تنها غذایی است كه استفاده از آن باعث نابودی چرخه طبیعت نمی شود.
عسل 24 بهترین و نفیس ترین خوراکی خاورمیانه
منبع: وبلاگ chamraname.blogfa.com
ماسک های زیبایی با عسل 24
عسل نقش مهمی در حفظ زیبایی و تجدید جوانی بازی میکند، در ذیل چند نمونه ماسک برای تمام خانمها و آقایانی که به پوست خود اهمیت میدهند معرفی شده است.
ماسک عسل برای زیبایی و شادابی پوست:
خانمها میتوانند با تهیه ماسک عسل خالص یا عسل مخلوط با زرده تخم مرغ و خامه ترش به نسبت مساوی بر زیبایی و شادابی پوست خود بیافزایند.
پیشنهاد در روش مصرف:
صورت را با آب گرم شسته و مدت 2 الی 3 دقیقه کمپرس آب گرم بکار برید تا منافذ پوست باز شده و قدرت پوست را برای جذب رطوبت افزایش دهد
مخلوط فوق را با پنبه بصورت لایه نازکی روی پوست بمالید و مدت 10 الی 15 دقیقه به حال خود بگذارید، سپس با آب گرم شسته و خشک کنید و مقداری پودر بزنید.
توجه: ماسک عسل بتنهایی برای چهرههای خسته و پف کرده بسیار موثر واقع می شود
ماسک برای پوست های خشکمواد لازم:
1- یک قاشق غذاخوری عسل
2-زرده تخم مرغ یک عدد
3-آرد چاودار یک قاشق غذاخوری
4-روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
طریقه مصرف:
مواد فوق را با هم مخلوط نموده و مدت 20 الی 30 دقیقه روی پوست بگذارید سپس با آب گرم بشویید.
توجه: همین کار را می توانید با یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری خامه یا ماست شیرین انجام دهید و پس از 5 الی 10 دقیقه صورت خود را با آب ولرم بشویید.
ماسک برای پوست های چرب:
مواد لازم:
1- یک قاشق غذاخوری عسل
2-آرد چاودار یک قاشق
3-سفیده تخم مرغ یک عدد
4-آبلیمو به اندازه یک عدد لیمو معمولی
طریقه مصرف:
مواد فوق را با هم مخلوط کرده و مدت 5 الی 10 دقیقه روی پوست بگذاریدتا منافذ پوست را تنگ نموده و قوام پوست را بهتر نماید. (با عسل و سفیده تخم مرغهم میتوانید این کار را انجام دهید)
ماسک موز و عسل:موز سالم و رسیده را خوب له کنید و سپس یک و نیم قاشق مربا خوری عسل به آن افزوده خوب مخلوط و ممزوج نمایید
صورت را با آب گرم بشویید و پس از خشک کردن این مخلوط را به چهره و ناحیه گردن خوب بمالید و بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب ولرم چهره و ناحیه گردن را بشویید
نکته: این ماسک یکی از بهترین ماسکها برای چهره های خسته و بیخوابی کشیده می باشد
ماسک میخک:
مقداری گل میخک را در آب خیس کنید و بعد از 24 ساعت آن را صاف کرده و با مقداری عسل و آب خیار مخلوط کنید به اندازه یک فنجان این مخلوط را میل کنید این کخلوط باعث باز شدن رنگ رخساره و جلای پوستتان می شود.
ماسک عسل و سرکه: مقداری عسل و سرکه را مخلوط کنید و روی لکه های صورت بمالید, کبودی های زیر چشم را با این ماسک بر طرف کنید.
ماسک هویچ و سیب:
هویچ و سیب را رنده کرده و یک قاشق مربا خوری عسل به آن اضافه کرده و روی صورتهایی که لک دارد بگذارید و پس از 20 دقیقه با آب ولرم بشویید.
چرا باید عسل مصرف کنیم
اثرات ضد باکتري و ضد قارچي :
اين اثرات به خوبي اثبات شده است . عسل رقيق نشده از رشد باکتريهايي مثل استافيلکوک اورئوس و ميکروب هاي مهاجم به دستگاه گوارش و قارچ هايي نظير کانديدا آلبيکانس جلوگيري مي کند . در غلظت ۳۰-۵۰٪ عسل از آنتي بيوتيک هاي رايج در درمان عفونت هاي ادراري مؤثرتر است .
شيوه دقيقه اثرات ضدميکروبي عسل ناشناخته مانده است . PH پائين ، تخريب اسمزي ميکروب ها و وجود موارد نابوده کننده باکتري ، که مجموعاً Inhibin ناميده مي شوند مي تواند داراي اين اثر باشد .
اثرات ضد اسهال
در غلظت ۴۰٪ عسل داراي اثرات ضدميکروبي روي باکتريهاي روده که باعث اسهال مي شوند است . از اين موارد مي توان سالمونلا ، شيگلا Ecoli و ويبريوکلرا نام برد . در يک مطالعه ، عسل به همراه ORS باعث کاهش مدت زمان اسهال باکتريايي در نوزادان و کودکان شد .
اثرات عسل در ترميم زخم و بهبود التيامات
عسل در ترميم سوختگي ها ، زخم هاي عفوني جراحي و امثالهم مؤثر است .
عسل بسيار چسبناک است و آب را از بافت ملتهب جذب مي کند . مثلاً ، تحقيقي در آفريقا نشان داده است که استفاده از پيوند پوست ، برداشت به روشهاي جراحي و حتي قطع عضو زماني که به صورت موضعي از عسل استفاده شده ، کاهش يافته است .
در يک تحقيق ديگر در زنان استفاده از عسل در مواردي که براي سرطان فرج عمل جراحي انجام شده بود ترميم زخم را تسريع نمود . همچنين در درمان زخم هاي مزمن و بدبوي جذام مؤثر بوده است .
اثرات ضد سرفه و خلط آور
اثرات ضد سرفه عسل به توانايي آن براي رقيق کردن ترشحات راه هاي هوايي و بهبود عملکرد سلولهاي پوششي آن مربوط مي شود .
منبع: asal24.com
زیبایی طبیعی با عسل طبیعی
امروزه لوازم آرایشی بسیاری وجود دارد که با عسل و یا ژله رویال تهیه می شود. این مواد را یونانی ها و خصوصا رومیها که کاملا از خواص نرم کننده عسل اطلاع داشته و آن را برای زیبایی پوستشان بکار می بردند اختراع کردند.
بهتر است هميشه قبل از استفاده از ماسک هاي زيبايي پوستمان را بخور دهيم تا منافذ آن باز شده و آماده پذيرش مواد مغذي ماسک ها شود .
عسل سلولهای سطحی پوست را با تغذیه اپیتالیوم و فعال ساختن جریان خون در سطح مویرگها ترمیم می کند. عسل با هیدراته کردن پوست، آن را تغذیه میکند.
لوسیون تمیز کننده ی پوست با عسل:
یک قاشق چایخوری عسل را در مقدارکمی شیر گرم حل نمده و پوست صورت را به آرامی با آن ماساژ دهید. عسل تاثیر ارام بخش و محافظ دارد!
عسل honey
تحقیقات نشان می دهد که ترکیب عسل و دارچین ، بیشتر بیماری ها را درمان می کند .عسل در بسیاری از کشورهای دنیا تولید می شود.پزشکان یورودیک و یونانی ، عسل را به عنوان یک داروی حیاتی قرن ها مورد استفاده قرار داده اند و دانشمندان امروزی هم آن را به عنوان یک داروی بسیار موثر و بدون عوارض جانبی برای انواع بیماری ها قبول دارند . یک مجله ی معروف کانادایی به نام ویکی ورلدنیوز در تاریخ ۱۷ ژانویه ۱۹۹۰ یک لیست از بیماری هایی که طبق تحقیق دانشمندان غربی می توان با عسل و دارچین معالجه کرد ،ارایه داد. لیست مزبور در زیر آورده شده است :
ریزش مو :
کسانی که از ریزش مو یا کچلی رنج می برند می توانند با روغن زیتون گرم و یک قاشق سوپ خوری عسل و یک قاشق چای خوری دارچین محلولی درست کرده و قبل از استحمام به سر خود بمالند و پس از ۱۵ دقیقه سرشان را بشویند .حتی اگر ۵ دقیقه هم این محلول روی سر بماند تاثیر فراوانی دارد.
عفونت مثانه :
۲قاشق سوپ خوری دارچین و یک قاشق سوپ خوری عسل را به یک لیوان آب نیمه گرم اضافه کرده و بنوشید.این کار میکروب های مثانه را از بین می برد.
دندان درد:
یک قاشق چای خوری دارچین را به ۵ قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید و خمیر به دست آمده را بر روی دندانی که درد میکند ،بمالید.۳ بار در روز این کار را انجام دهید تا درد دندان از بین برود.
کلسترول:
۲ قاشق سوپ خوری عسل و ۳ قاشق چای خوری دارچین را در ۱۶ اونس چای دم شده بریزید.اگر بیمار این مایع را بنوشد ،کلسترول خونش در عرض ۲ ساعت ۱۰٪ کاهش می یابد . همانطور برای بیماران آرتریتی اگر سه بار در روز ازین دارو نوشیده شود ،کلسترول درمان می شود.هم چنین اگر عسل خالص را با غذای روزانه نیز مصرف کنند کلسترول کاهش می یابد.
سرماخوردگی:
اگر هر روز یک قاشق سوپ خوری عسل نیمه گرم با یک چهارم قاشق چا یخوری دارچین ،به مدت ۳ روز مصرف شود سرفه های شدید را از بین می برد و سینوس ها را تمیز می کند.
ناباروری:
یونانی ها و یورودیک ها ،عسل را سال ها برای تقویت باروری مردان به کار برده اند .مردانی که ضعف جنسی دارند اگر به طور منظم ۲ قاشق سوپ خوری عسل را قبل از خواب بخورند مشکلاتشان حل خواهد شد.
در چین و خاور دور زنانی که باردار نمی شدند برای تقویت رحم ، قرن ها از دارچین استفاده کردند.زنان نا بارور می توانند کمی دارچین را با نصف قاشق چای خوری عسل مخلوط کرده و به طور مرتب در طول روز به لثه خود بمالند تا به آرامی با بزاق ترکیب شده و وارد بدن شود. یک زن و شوهر در مریلند آمریکا ۱۴ سال بچه دار نشدند و وقتی ازین کار نا امید شدند به این مساله پی بردند و دارچین و عسل را به ترتیب ذکر شده مصرف کردند .پس از چند ماه زن باردار شد و پس از ۹ ماه یک دوقلو به دنیا آورد.
گاز معده:
طبق بررسی های انجام شده در هند و ژاپن عسل و دارچین گاز معده را از بین می برد.
کک و مک و جوش های پوستی :
۳ قاشق سوپ خوری عسل و یک قاشق چایخوری دارچین را مخلوط کرده و خمیر حاصل را قبل از خواب بر روی جوش های پوست بمالید و صبح روز بعد با آب گرم بشویید. اگر این کار را به مدت ۲ هفته و هر روز انجام دهید جوش های پوست از بین می رود.
عفونت های پوستی :
عسل و دارچین را به مقدار مساوی مخلوط کرده و در قسمت های آسیب دیده بمالید .این کار اگزما ،عفونت و انواع بیماری های پوست را از بین می برد.
سو هاضمه :
مصرف مقداری دارچین و ۲ قاشق چای خوری عسل قبل از غذا اسید معده را از بین می برد و حتی غذاهای سنگین را هم هضم می کند.
عسل 24 اکسیر و معجزه جوانی
ماده اصلی آن شهد گلها و گیاهان مطر و شفابخش است که توسط زنبور داران عسل پس از مکیدن ، تغلیظ و تغییر شکل دادن ساخته شده و به عنوان یک غذای خوشمزه و کامل در دسترس انسان قرار می گیرد .
عسل یکی از هدیه های ارزنده و پرارزش طبیعت می باشد که در قرآن کریم از آن به عنوان فیه شفا للناس ( شفای مردم در آن است ) یاد می کند و پیامبر گرامی صلیاللهعلیهوآلهوسلم و ائمه معصومین علیهالسلام نیز در زمان حیات خویش بنا به روایات و احادیث متعدد ازآن استفاده می نمودند و خواص شفا بخش آن را در درمان انواع بیماریها یاد آور شده اند . اگر چه در زمان آنها علمی به نام تغذیه وجود نداشته ولی با بینایی کامل خواص غذاها و داروها از جمله عسل را بیان نموده و مردم را ذر این زمینه آگاه کرده اند . سخنان آنها در رابطه با تحقیقات امروزی نشان می دهد که تطابق کامل بین آنها موجود بوده و تضادی بین آنها نیست . روی همین اصل است که عقیده داریم پیشوایان مذهبی ما عالم به همه علوم وآگاه از تمام فنون و رموز بوده اند .
آنچه که مسلم است اهمیت عسل در طب قدیم به مراتب بیشتر از حال حاضر بوده است .
ابو علی سینا فیلسوف و بزرگترین شخصیت پزشکی ایرانی ، یکهزار سال پیش در کتاب قانون پزشکی خود نسخه های زیادی بر پایه عسل و موم تجویز می کرده و هم چنین بقراط حکیم پدر پزشکی و بنیانگذار طب یونانی حدود 2500 سال پیش در مورد اهمیت عسل چنین فرموده است : هر داروئی نیز از مواد غذایی درست می شود ، و متقابلا هر غذایی نیز جانشین دارو می گردد . عسل به این هر دو شرط جوابگوست . او به مقدار زیادی از عسل استفاده می کرده و در درمان اکثر بیماری ها از جمله زخم ها عسل تجویز می نموده است .
در اکثر کشورهای جهان از جمله شوروی سابق که بزرگترین کشور تولید کننده عسل در دنیاست ، تاکنون تحقیقات زیادی روی فرآورده های زنبور عسل از جمله عسل ژله رویال ، گرده ، موم ، بره موم و زهر زنبور عسل صورت گرفته و خواص پزشکی آنان بوسیله پژوهشهای علمی و نتایج بالینی مورد تایید بسیاری از محققین و پژوهشگران قرار گرفته است .
ولی متاسفانه در کشور ما که عسل تولیدی آن منحصر به فرد و در نوع خود بی نظیر است نه تنها به جنبه دارویی آن توجه نشده است بلکه از نظر مصرف غذایی هم مورد کم لطفی قرار گرفته است و این نعمت خدادادی و هدیه آسمانی که به راحتی می توان آن را تولید و در اختیار همگان قرار داد هنوز ارزش واقعی خود را بین سایر مواد غذایی بدست نیاورده و موجب عدم توجه بیشتر مردم به آن گردیده است
به طوریکه هنوز هم مربا ها و قندهای مصنوعی را به این غذای بهشتی و اکسیر حیات که از هر نظر برتری ممتاز و چشمگیری نسبت به همه مواد غذایی و خوراکی داشته و دارد رجحان می دهد که علل اصلی آن عدم شناخت از مزایا و ارزش های واقعی عسل می باشد .
اگر ما به عنوان یک درس علمی و طبی به شناخت انواع عسل و میزان قابلیت ها و مواد موجود در آن بپردازیم ، تولید عسل را در سطح کشور پرورش دهیم ، با عسل تقلبی مبارزه کنیم و موارد منع مصرف آن را پیدا نماییم ، آیا به طب ساده ، به اقتصاد کشور و به تعمیق تعالیم اسلامی کمک نکرده ایم ؟
خوشبختانه تحقیق در این مورد هم جالب و هم کم هزینه است . نیازی هم به کمک های خارجی نداشته و یا کمتر دارد . امید است متخصصین امور پزشکی ، داروسازان و محققین کشورمان هم در کنار کاوشها و تحقیقات خود خواص طبی عسل را مد نظر قرار داده تا عسل بتواند جایگاه واقعی خود را در بین سایر محصولات غذایی پیدا کند .

باسلام از اینکه اوقات خود را در این وبلاگ سپری میکنید خوشحالیم ما گروهی از طلاب جوان اصفهان هستیم که هدف از ساختن این وبلاگ،پاسخگویی به سوالات مردم است